About

Sunday, December 18, 2011

Tour De Engineering Di Johor (TDE3@Johor) part 2





Shafiq NFaizzi | 13:35 | 0 Comments



ASSALAMUALAIKUM...
 
K. seterusnya, pada sebelah petangnya pulak kitorang pergi ke Stesen Janaelektrik Iskandar di Pasir Gudang. Banyak gak ilmu yang kami dapat tentang macam mana penjanaan elektrik dihasilkan disana. Yang menariknya, disitulah satu-satunya penjana elektrik yang masih menggunakan minyak seperti minyak distillate(senang cakap diesel la), natural gas dan apa entah satu lagi dah lupa. Banyak perkara yang boleh didapati disana, lebih-lebih lagi kitorang ni baru je nak mempelajari ilmu nak menjana kuasa elektrik ni.(#cita-cita nak jadi engineer..huhu). apa-apa pun layan gambar gambar lagi best, malas la nak cerita panjang-panjang kat sini...bak kata Yuna “setiap gambar, ada lagunya”..heh..

baru je nk masuk
 jalan-jalan cari psal!!
 Apekah??
 Utamalan keselamatan
 amboi!!dah ngatuk dah ke Faiz...haha
 haaa!!tgk apa tu??
 Thought of the day
 sape2 yang nak buat FYP tu boleh la amik TF ni
 mentang2 la baru sampai, prgi "membedal" dulu..oh dunia
 haa!!tambah!!jgn tak tambah!!
 nak dengar taklimat
 errrrr...
 bile la taklimat nak start...humm
 amboi!!pantang duk depan kamera..mesti nak senyum je
 duk bincang pe tu encik berdua?
 "lawa tak wallpaper saya..haha"
 "boleh tuju lagu?!"..jangan marah encik..niat bergurau
 taklimat bermula
 dalam gambar, ada jurugambar..kui3
 ni lecture ke taklimat?dah macam lecture je
 wahahaha!!
 dah pergi tempat orang tu..kne la bagi penghargaan sikit kan
 kat belakang tu la Singapura
 byknye butang nak kena tekan!!
 what's on your mind!!
 sempat lagi senyum2 tu...haha
 yang ni taknak campur!!...kih3
 orang yang berpengalaman kat sini..sng cakap otai la
 hmmmmm...
 jauh nun disana...berdesup!!
 kat sana pun ade jugak..ummm
 gedabak punya penjana...warghhh!!!
 dah macam matahari da..terang sesangt
 Basir tengah bincang ape tu??haha
 gaya seorang yang bakal menjadi engineer..insyaallah
 Alang: aku nak ubah sikit power factor kat sini..humm..ape jadi ekk?
 butang ape tu??
 gambar kenang-kenangan sikit
 huhuhu

#memang seronok melawat TNB Johor ni..nak pergi lagi la


By Shafiq NFaizzi
A Short Description about youself







Stay Connected With Us
Feed Icon Twitter Icon Facebook Icon Google+ Icon Youtube Icon


Share and Spread Share On Facebook +1 This Post Digg This Post Stumble This Post Tweet This Post Tweet This Post Tweet This Post Save Tis Post To Delicious Share On Reddit Bookmark On Technorati


Related Articles

JOIN THE DISCUSSION

Any feedback, questions or ideas are always welcome. In case you are posting Code ,then first escape it using Postify and then paste it in the comments

0 Kata2: