About

Friday, December 2, 2011

Tour De Engineering 3 Di Johor (TDE3@Johor) Part 1





Shafiq NFaizzi | 16:42 | 2 Comments




Disini aku nak citer sikit pengalaman aku dengan member-member aku. Tour De Engineering 3 atau TDE3 yang di kendalikan oleh sesuatu badan iaitu Malaysia Electrical Engineering club (MeeC) telah membuat trip mereka untuk kali ke-3 di Selatan tanah air iaitu negeri Johor. Sebelum ini, 3 buah buah negeri telah menerima kunjungan MeeC semasa TDE1 dan TDE2 berlangsung. Untuk TDE1, negeri Perlis dan Kedah(Langkawi) telah dipilih sebagai destinasi pertama pada lawatan tersebut dan TDE2, Selangor(Putrajaya) dipilih sebagai destinasi yang kedua. Tujuan utama MeeC ialah untuk memperkenalkan kejuruteraan elektrik khususnya disekolah-sekolah, orang awam dan juga kepada pelajar universiti.

Haha..tapi aku taknak la citer panjang untuk TDE3@Johor ni. Nak berkongsi pengalaman semasa melakukan aktiviti yang dijalankan sepanjang keberadaan diselatan tanah air ni. First day di johor memang padat dengan aktiviti yang amat bermakna. Agak banyak la gambar yang aku snap semasa program berjalan, sampai naik jenuh aku nak tekan shutter kamera handset aku(kelab lupa nak bawak DSLR..hadui..hahaha). K. Untuk TDE kali ke 3 ni kitorang berada di Johor. Menginap kat UTM Skudai,Johor dan melakukan aktiviti disana. Aktiviti bermula dengan perbincangan antara MeeC dengan kelab elektrik UTM(lupa nama kelab diorang). Masing-masing saling bertukar pendapat antara satu sama lain mengenai perihal kejuruteraan elektrik.

Lepas je pertemuan, terus pihak UTM menjadi tourist guide untuk kitorang melawat sekitar UTM. Takde la seluruh UTM, mampuih kalau nak pusing satu UTM yang teramat besar tu. Hanya pusing sekitar Fakulti Elektrik je pun. Best pusing UTM dengan member-member ni. K..tak nak citer banyak..tengok gambar lagi best kan...hahaa..

peserta2 TDE3 untuk kali ni

kagum dengan UTM yang besar

mcm dalam game "in the house of the dead" pun ade..haha..seram

meeting nak mula

duk sembang ape tuh??


antara student UTM

muka macam bosan je..haha

Basir selaku CEO MeeC




Faiz jugak CEO MeeC


apa yang ditulis tuh?


Yasin selaku ketua untuk student UTM

Jen yang botak..kui3

lepas abis mesti la ade cenderahati


nak pusing FKE UTM





masuk dalam "Anechoic chamber"


tekun mendengar


"piring" yang bakal menggantikan astro

duk dalam ni memang gelap gempita



gambar kenangan sikit

saling membalas cenderahati






By Shafiq NFaizzi
A Short Description about youself







Stay Connected With Us
Feed Icon Twitter Icon Facebook Icon Google+ Icon Youtube Icon


Share and Spread Share On Facebook +1 This Post Digg This Post Stumble This Post Tweet This Post Tweet This Post Tweet This Post Save Tis Post To Delicious Share On Reddit Bookmark On Technorati


Related Articles

JOIN THE DISCUSSION

Any feedback, questions or ideas are always welcome. In case you are posting Code ,then first escape it using Postify and then paste it in the comments

2 Kata2:

Mohd.Fitri Alif Bin Mohd.Kasai said...

Terima kasih kerana sudi mengunjungi Fakulti Kejuruteraan Elektrik UTM Skudai....

p/s: nama kelab tue JURUTEK....Persatuan Pelajar Kejuruteraan Elektrik....

Shafiq NFaizzi said...

time kasih kembali @mohd fitri alif