About

Wednesday, November 16, 2011

Kepala Ular Bila Dipukul Dengan Kayu!





Shafiq NFaizzi | 00:15 | 1 Comment




Haaa!!korang pernah main tak permainan ni???
huh??ape??tak pernah!!memang rugi la tak pernah main permainan ni.
Nak tau tak nama permainan ni.Ni la konda-kondi. kalau dekat pantai timur
khususnya kampung aku dipanggil sebagai kepala ular..
(hahaha..kena tipu dengan tajuk gempak..wakenabeb)


k. cara nak main game ni senang je.
ada 3 set dalam setiap satu giliran pemain

a)dengan cara mencungkil anak kayu(kepala ular) dari lubang macam dalam gambar
b)memukul anak kayu dengan kayu pemukul dengan melambungnya dengan tangan
c)dan akhir sekali dengan memukul anak kayu yang melayang(tak tau nak explain camner)
pape pun tengok gambar ni

macam mana nak menentukan mata ialah dengan cara mengukur anak kayu 
yang dipukul tu dengan kayu pemukul.jika banyak jumlahnya dan dicampurkan dan
melebihan mata pemain lain akan dianggap sebagai pemenang.
jika anak kayu tu disambut oleh pemain lawan, akan menyebabkan pemain itu
gagal ke set seterusnya.


p/s:nak main balik la....hahaha





By Shafiq NFaizzi
A Short Description about youself







Stay Connected With Us
Feed Icon Twitter Icon Facebook Icon Google+ Icon Youtube Icon


Share and Spread Share On Facebook +1 This Post Digg This Post Stumble This Post Tweet This Post Tweet This Post Tweet This Post Save Tis Post To Delicious Share On Reddit Bookmark On Technorati


Related Articles

JOIN THE DISCUSSION

Any feedback, questions or ideas are always welcome. In case you are posting Code ,then first escape it using Postify and then paste it in the comments

1 Kata2:

QueRemy said...

terbaik